ПРЕДСТАВИТЕЛЕН АНСАМБЪЛ

на ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ

на РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

    Ние ансамбъла История Звук и светлина Екип Контакти  
 
Бойка Дангова - солист

Бойка Дангова
Родена е на 02.09.1975 год.в Пазарджик. Завършва музикалното си образование в Разград, специалност - гъдулка. В кариерата запазва собственото си име вместо артистичен псевдоним. Записва и издава 4 албума, като 3 от тях са самостоятелни и издадени от „Меджик филм“ :
• „С обич за теб“ - 1997г.
• „Хей,не тъгувайте!“ - 1998г.
• „Вярвам,има любов“ - 1999г.
Същата година излиза и дуетния албум с Илиян Михов - Баровеца : “Дуетът-песен с любов“, който е своеобразен знак за успешната им съвместна работа.
Наричат я момичето с най-слънчевата усмивка. Изключителен талант, неповторим чар, сърдечна, талантлива, отзивчива, професиналист доказал се във времето с богат репертоар от народни и авторски поп-фолк песни.
Бойка Дангова взима множество участия в концерти и фестивали, заема челните места в радио и телевизионни класации. Още с раждането на първия по рода си фестивал за по-фолк песен „Златен Мустанг“ -1999 г. Бойка е отличена с 2 награди: 1-во място за песен „Първата любов“ /Т.Русев, Ев.Евтимов/ и 2-ро място в категорията за изпълнение „Зайди,зайди ясно слънце“. Участва неколкократно на фестивала”Пирин фолк”. През 2000 г. прави самостоятелен концерт в зала „Универсиада” и е рекламно лице на държавната лотария. През 2002г. взима специалната награда на фестивала „Студентско лято” в гр.Маглай - Босна и Херцеговина. Изнася концерти пред българската общност в Белгия и Канада.

 
   

 

 
 
 
Всички права запазени 2017