ПРЕДСТАВИТЕЛЕН АНСАМБЪЛ

на ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ

на РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

    Ние ансамбъла История Звук и светлина Екип Контакти  
 
Танцова формация "Алгара"

Танцова формация АЛГАРА е създадена на 18 януари 2010г. в рамките на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили. Красивото и звучно прабългарско женско име, които самите танцьори откриват, носи значението на „желана”, „искана”, и е израз на стремежа им към естетика и стил в танца, вплетени дълбоко в корените на българската култура.

Съставът е създаден само от жени, като по-късно става смесен. Всички те са обединени от любовта към танцовото изкуство, които с младежки жар и висок емоционален заряд взривяват всяка зала, с появата си на сцената.

Репертоарът на формацията включва както традиционния български фолклор, така също и представянето на характерни жанрови и модерни танци. Изпълненията носят атмосферата на исконните традиции, пречупени през погледа на съвременния човек. Темперамент и финес, традиция и новаторство, сдържаност и провокативност оформят цялостния стил и неповторим облик на АЛГАРА.

В концертните изпълнения на Представителния ансамбъл на въоържените сили, те изпълняват както свои самостоятелни танци, така и обогатяват с прекрасните си изпълнения и песните, включени в спектаклите.

През 2018 година танцова формация „Алгара“ изнесе своя първи самостоятелен концерт, отбелязващ 8 години от създаването им.

Хореограф-постановчик – Десислав Михайлов

Танцьори – Димитринка Русева, Каролина Янакиева, Георги Божков и Филип Стефанов

 
   

 

 
 
 
Всички права запазени 2017