ПРЕДСТАВИТЕЛЕН АНСАМБЪЛ

на ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ

на РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

    Ние ансамбъла История Звук и светлина Екип Контакти  
 
Антония Маркова - солист

Антония  Маркова е родена на 9 юли 1985 г. в град Пловдив.
През 2009 г. завършва магистратура в Университета по хранителни технологии в родния си град като инженер технолог с две специалности - Технология на вината и Технология на френското сирене с изцяло френско обучение. Паралелно с обучението си в УХТ, специализира поп и джаз пеене в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив при Петър Салчев.
Своето музикално развитие Антония започва още на 7 годишна възраст като солистка в детския хор „Калпазански рай” към училище „Стоян Михайловски”, с който са и нейните първи сценични изяви. На 13 годишна възраст започват соловите и участия в национални и международни конкурси и фестивали. В своята кариера  младата  изпълнителка има  завиден  брой  награди  от различни конкурси и фестивали, като например: Гранд При за млад изпълнител от конкурса „Бургас и морето - 2007”,  Гранд При от  Националния конкурс за млади изпълнители "Магията на песента" - гр. Търговище - 2008 г., награди от конкурс в гр. Сплит - Хърватия и от различни фестивали в България.

Антония Маркова  се изявява и като водеща на музикални предавания. Две години след победата и в телевизионния конкурс "Хит минус едно" тя става  водеща на предаването, а по-късно води  музикално предаване и по телевизия София Кабел.   Антония е една от фаворитите и в трите издания на Muzic Idol.
От април 2008 г. е солистка в Ансамбъла на Българската армия. През 2009 г. Антония Маркова представя песента „Как ще те обичам’’ , написана специално за нея от композитора Димитър Гетов за фестивала „Бургас и морето 2009’’, с която тя  печели сърцата и обичта на публиката.

 
   

 

 
 
 
Всички права запазени 2017