ПРЕДСТАВИТЕЛЕН АНСАМБЪЛ

на ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ

на РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

    Ние ансамбъла История Звук и светлина Екип Контакти  
 
Ива Костадинова - солист

Ива Костадинова е родена на 13.05.1994г. в гр. София. Внучка е на известната народна певица Гуна Иванова. От нея, Ива и сестра и Велислава, наследяват таланта си и силната любов към фолклора. Още от ранно детство прекарват дълго време в репетиционните зали, където Гуна Иванова ръководи групите си. С течение на времето, двете сестри се присъединяват към софийската група „Софийски славеи” при читалище „Св. София“ с ръководител Гуна Иванова. Групово се изявяват на различни сцени в България и в чужбина. След време групите се разпадат, но Ива продължава да се изявява на музикалната сцена в дует със сестра си, както и с баба си.

Ива завършва средното си образование със специалност „Банково дело” в елитната Национална стопанско-финансова гимназия в гр.София. Продължава образованието си в УНСС със специалност „Бизнес администрация”. През 2019г. Ива завършва магистратура в УНСС, специалност „Финнасов контрол и финансово право“. И въпреки изключително сериозното си образование, което далеч не е свързано с музика, тя не спира да се занимава професионално с нея.

През 2016г. подписва договор с музикална компания “Diapason Records”, а нейни видеоклипове може да се гледат по „Фен Фолк“ ТВ.

По-известни песни от нейния репертоар са „Катерино моме“, „Девойко мари хубава“, „Море сокол пие“, „Песен за Самуил“, „Недо ле, арна девойко“, „Море пиле, славей пиле“, „Сойка птица“, „Ой, ти моме, Ангелино“, „Айде моме, босо по росата“ и други.

На фестивала „Пирин Фолк“ Сандански 2017г. Ива и Велислава Костадинови се представиха с изпълнение на песента „Море пиле“ в Конкурса за изпълнителско изкуство и в Конкурса за авторска македонска песен с „Не ме давай, мила майко“ /музика и текст: Гуна Иванова, аранжимент: Светослав Лобошки/. Печелят 3 награди – „Награда на публиката“, „Награда на слушателите на Радио Благоевград“ и „2-ра награда в конкурса за изпълнители“.

През 2018г. Ива и Велислава Костадинови, заедно с Гуна Иванова изнасят рецитал на фестивала „Пирин фолк“ в Сандански.

На тазгодишното издание на „Пирин фолк“ 2019г., песента „България в сърцето“ донесе на сестрите Ива и Велислава Костадинови пълен триумф - Първа награда на фестивалното жури и Отличието на публиката в Летния театър в гр. Сандански, където се проведе фестивала.

 
   

 

 
 
 
Всички права запазени 2017